In samenwerking met het Friesland College hebben studenten programma’s samengesteld voor meerdaagse reizen binnen de streekmerken van Noordoost-Friesland. Het doel is om de streekmerken met elkaar te verbinden.

De programma’s zijn uitgewerkt inclusief vervoer, tijden en kostenberekening.

Meerdaagse tocht Streekmerken met Dokkum centraal.
Dag 1: Startpunt centraal station Leeuwarden. Met de bus naar Nationaal Park de Alde Feanen en wandelroute ’t Wikelslân. Lunch zelf verzorgen. Met de bus naar De Noardlike Fryske Wâlden en bezoek aan de IJstijdenmuseum. Vervolgens naar Dokkum met bezoek aan Museum Dokkum. Vrije avond in Dokkum. Diner en overnachting in Hotel Cafe Restaurant ’t Raedhus.

Dag 2:
Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Brouwerij Dockum; rondleiding met gids. Met de bus naar Lauwersmeer en wandelroute van ca. 1 uur. De reis gaat verder naar Pieterburen om te wadlopen. Dineren bij Waddengenot. Terugreis Leeuwarden en einde programma.

Meerdaagse streekmerken
Dag 1: startpunt centraal station Leeuwarden. Vanaf daar met de bus naar Lauwersoog. Vervolgens wordt de groep opgesplitst in twee groepen. Eén groep gaat wandelen door het gebied. De wandeltocht is ca. 1,5 km. De andere groep gaan te varen op een rescueboot op de Waddenzee en zeehonden spotten. Lunch zelf verzorgen. Daarna gaat de reis verder met de bus naar Dokkum. Aankomst en diner bij hotel ’t Readhus. Het avondprogramma bestaat uit een stadswandeling

Dag 2: ontbijt in het hotel. Met de bus gaat de reis van Dokkum naar Buitenpost en wordt bezoek gebracht aan De Kruidhof en IJstijdenmuseum. Lunch zelf verzorgen. Het middagprogramma gaat verder in Drachten met een bezoek aan museum Dr8888. Daarna staat een wandeltocht in Nationaal Park de Alde Feanen op het programma. In Earnewâld is het diner bij Brasserie Puur Prince. Terugreis Leeuwarden en einde programma.